Smart Board materialer

Her finder du materialer til brug på smart board. Materialerne er udviklet af forskellige personer og organisationer, det vil sige ikke af CASE. Materialerne er udvalgt efter relevans for 'Energi på lager', men er ikke kvalitetstestet.

Grundlæggende fysik

'Atomer del 1'  Inlärning av strukturen hos en atom. Öva att bygga atomer genom att lägga till protoner, neutroner och elektroner.

'Atomer del 2' Inlärning av elektroners, protoners och neutroners laddning och massa. Förstå uttrycken "atommassa" och "atomnummer" samt hur dessa beräknas.

'Kovalente bindinger' Forstå, hvordan atomer bindes. Beskrive, hvordan kovalente bindinger opstår.

Kapitel 1: Fra sort til gul energi

'Opfindelser under den industrielle revolution' Lære om nogle af de opfindelser, som var med til at drive den industrielle revolution. Nævne nogle af opfinderne i denne periode.

'Fraktionering af råolie' Vide, hvilke produkter der kommer fra fraktionering af råolie. Forstå, hvordan fraktionering fungerer.

'Syreregn - Årsager' Forstå fænomenet syreregn. Diskutere nogle af årsagerne til syreregn.

'Syreregn - Konsekvenser' Lære om nogle af konsekvenserne af syreregn. Diskutere betydningen af nogle af disse konsekvenser.

Kapitel 2: Fra miljøsynder til eftertragtet råstof

'Drivhuseffekten' Kende årsagerne til drivhuseffekten. Lære om nogle af drivhusgasserne.
'Isolering' Identificere de steder, hvor man kan tabe varme i hjemmet. Diskutere, hvordan man kan reducere dette varmetab og dermed spare på energien og nedsætte CO2-udslippet.

Kapitel 3: Verdens bedste energikilde

'Lysstråler' Forstå lysstrålers egenskaber. Lære om refleksion og brydning af lysstråler.

'Elektrolyse' Forklare hvad processen elektrolyse er. Forstå hvordan kobber kan raffineres med elektrolyse.